Lidmaatschap

Lid worden? Stuur een e-mailbericht naar: info@twchapert.nl

Tour- en Wielerclub Hapert (TWC Hapert) is een vereniging voor de liefhebber van de fiets, zowel de racefiets als de mountainbike (ATB). Vanaf de zomertijd fietsen we op zaterdagochtend en -middag, zondagochtend, dinsdagavond, woensdagmiddag en donderdagavond voornamelijk op de racefiets, maar ook op de ATB. In de winterperiode wordt de voorkeur aan de ATB gegeven, maar blijft het uiteraard eveneens mogelijk om kilometers met de racefiets te maken.

NTFUNTFU
We zijn aangesloten bij de NTFU (= Nederlandse Toerfiets Unie). Hierdoor ben je verzekerd bij schade aan je fiets en/of kleding en krijg je korting bij georganiseerde NTFU-tochten. Zie voor meer details de website: www.ntfu.nl.

Bij alle clubritten is onze clubkleding normaliter verplicht. Een nieuw lid dient in 2021 de contributie à € 65,00 te betalen. Daar dit het laatste jaar van onze huidige kledinglijn is (in 2022 gaan we in nieuwe kleding rijden), is het niet langer verplicht om het kledingpakket à € 112,00 aan te schaffen: shirt korte mouwen, korte broek, shirt lange mouwen en beenstukken. Zolang de voorraad strekt is het voor nieuwe leden mogelijk om een korte broek en/of shirt korte mouwen voor € 25,00 per stuk aan te schaffen. Extra kledingstukken zijn eveneens in overleg met kledingmeester Johan Hooijen te bestellen.

Jaarlijks organiseren wij op de laatste zondag van oktober onze welbekende ATB-Classic Scherpenheuvel - Hapert. Helaas is het zelf rijden van deze tocht niet meer mogelijk, wanneer je lid wordt. Van alle leden wordt namelijk verwacht dat ze deze dag mee helpen met de organisatie. Dus houd zondag 25 oktober 2020 maar alvast vrij! Wel fietsen wij de tocht twee weken eerder als clubrit.

Verder hebben we onze jaarlijkse meerdaagse met de racefiets (vier dagen) in het tweede weekend van juni in Luxemburg, de Eifel of het Sauerland. Het derde weekend van september zijn er drie dagen ingeruimd voor het ATB-weekend in het heuvelachtige buitenland. Ook organiseren we enkele clubritten per jaar en hebben we in februari het clubkampioenschap op de ATB/veldfiets.

We hebben een eigen website, te weten www.twchapert.nl. Onze leden kunnen hierop inloggen en zodoende berichten en/of tochten plaatsen zodat daarna alle leden automatisch geïnformeerd worden. Ook krijg je driemaal per jaar ons clubblad: de Info.

Het is mogelijk om maximaal vier weken op proef mee te fietsen. We sluiten voor een potentieel nieuw lid een introducéverzekering bij de NTFU af. Als introducé ben je tijdens een clubrit verzekerd tegen schade aan de fiets tot een maximum bedrag van € 500,00. Dit kan alleen wanneer je je tijdig als introducé bij TWC Hapert aanmeldt. De duur van de introducéverzekering is maximaal een maand.

Indien je besluit om lid te worden, hebben we de volgende gegevens van je nodig:

 1. Voornaam, achternaam en alle voorletters
 2. Adres, postcode, woonplaats
 3. Vast telefoonnummer + GSM nummer
 4. Geboortedatum
 5. E-mailadres
 6. Toestemmingsverklaring inclusief lidmaatschapsovereenkomst; dit is verplicht in het kader van de AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming
  (er wordt hiervoor een formulier toegestuurd)
 7. Welke groep (zie voor de beschrijving van groepen 1, 2 en 3: TWC - Meer over TWC Hapert) voor jou waarschijnlijk het geschiktst is om mee te fietsen
 8. Wanneer je (ook) met de mountainbike fietst: of je wel/niet opgenomen wilt worden in de mountainbike groepsapp
 9. Doorlopende machtiging m.b.t. de contributie na het eerste lidmaatschapsjaar (deze wordt toegestuurd)

Contributie
Tot slot nog de financiële consequentie van het lidmaatschap. De contributie voor 2022 is vastgesteld op € 65,00. Dit is inclusief de NTFU-verzekering. Gelieve het lidmaatschapsbedrag (en eventueel het bedrag van de kledingaanschaf) over te maken naar TWC Hapert op IBAN: NL 09 RABO 0119 0969 78 (BIC: RABONL2U) met daarbij je naam. Na het eerste jaar dient de contributie per machtiging voor automatische incasso voldaan te worden.

Zodra alle gegevens ontvangen zijn en de betaling binnen is, word je aangemeld bij de NTFU zodat je een NTFU-lidmaatschapskaart krijgt. Tevens word je aangemeld voor onze website zodat je een wachtwoord krijgt toegewezen. De kleding is te passen en te bestellen bij onze kledingmeester Johan Hooijen (contactgegevens zijn in te zien, wanneer je ingelogd bent). Vervolgbestellingen kunnen na inloggen via de webshop plaats vinden.

TWC Hapert heeft enkele jeugdleden, maar het is niet de bedoeling om een jeugdopleiding op te starten. Het bestuur heeft enkele voorwaarden gesteld aan het ‘jeugdlidmaatschap’:

Er dient altijd een ouder aanwezig zijn;
Het meefietsen gebeurt onder verantwoordelijkheid van de ouder(s);
Wanneer het jeugdlid het tempo niet kan volgen, laat de ouder zich samen met hem/haar terug zakken;
Het bestuur kan niet uitsluiten dat er een keer 'onbetamelijke praat' gebezigd wordt, die niet voor tieneroren bestemd is.

In de jaarvergadering van 2013 is besloten om een niet-actief lidmaatschap in te stellen met een vast contributiebedrag van € 25,00. Men dient hiervoor de instemming van het bestuur te ontvangen. Wanneer men toch actief mee gaat fietsen, wordt het resterende contributiebedrag alsnog automatisch geïncasseerd. Een niet-actief lid wordt tevens afgemeld als NTFU-lid, met als gevolg dat men niet meer via de NTFU verzekerd is en het FietsSport Magazine niet meer ontvangt

Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag. Stuur je aanmelding en/of vragen s.v.p. in via onze contactpagina en selecteer als onderwerp ‘Het lidmaatschap’.

WORD LID !

info@twchapert.nl
Privacyverklaring

Bent u al lid? Dan kunt u nu
bovenaan of hier inloggen!